#1 CO WTRĄBIĆ? ODŻYWCZE DRUGIE ŚNIADANIE. WYBIERAM ŚWIEŻY SOK.

20:41 Zachłyśnięta marchewką 4 Comments

Popeye, pamiętasz go? To bohater komiksu i postać filmu animowanego. Jego znakiem charakterystycznym jest super siła, którą zyskuje po zjedzeniu szpinaku. Ów marynarz wtrąbi szpinak, a „bicek” rośnie. Zapraszam po moją wersję zielonej mocy.

POPEYE DE LUXE

Składniki:
2 garści świeżego szpinaku baby
1 kiwi
1 mały lub średni banan
½ limonki
250 - 300 g wody (szklanka lub w razie potrzeby więcej)

Przygotowanie:
Kiwi i banana obierz ze skórki. Pokrój owoce w kawałeczki. Przełóż na sito i wsyp szpinak. Dokładnie opłucz pod wodą. Przesyp do naczynia, wyciśnij sok z połowy limonki, dodaj wodę i zmiksuj. 
Podążając za trendami możesz przelać sok do słoika. W wersji nie ulegam modzie - do bidonu. Najważniejsze, że wybierasz zielony posiłek.

Smacznego!



4 komentarze:

  1. Zrobiłam i o dziwo...mega mi zasmakowało, sama się dziwie , że byłam w stanie przełknąć szpinak ! Dzięki i czekam na kolejne przepisy.
    Alicja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapamiętuję, by dodać przepisy z szczególnym uwzględnieniem szpinaku;)

      Usuń
  2. Uwielbiam koktajle ze szpinakiem :) Zawsze używam cytryny, nie pomyślałam nigdy o limonce. Wypróbuję!!
    Karola

    OdpowiedzUsuń