#1 CO WTRĄBIĆ? ODŻYWCZE DRUGIE ŚNIADANIE. WYBIERAM ŚWIEŻY SOK.
Popeye, pamiętasz go? To bohater komiksu i postać filmu
animowanego. Jego znakiem charakterystycznym jest super siła, którą zyskuje
po zjedzeniu szpinaku. Ów marynarz wtrąbi szpinak, a „bicek” rośnie. Zapraszam
po moją wersję zielonej mocy.
POPEYE DE LUXE
Składniki:
2 garści świeżego szpinaku baby
1 kiwi
1 mały lub średni banan
½ limonki
250 - 300 g wody (szklanka lub w razie potrzeby więcej)
Przygotowanie:
Kiwi i banana obierz ze skórki. Pokrój owoce w kawałeczki. Przełóż na sito i wsyp szpinak. Dokładnie opłucz pod wodą. Przesyp do naczynia, wyciśnij sok z połowy limonki, dodaj wodę i zmiksuj.
Podążając za trendami możesz przelać sok do słoika. W wersji nie ulegam modzie - do bidonu. Najważniejsze, że wybierasz zielony posiłek.
Smacznego!



Zrobiłam i o dziwo...mega mi zasmakowało, sama się dziwie , że byłam w stanie przełknąć szpinak ! Dzięki i czekam na kolejne przepisy.
OdpowiedzUsuńAlicja
Zapamiętuję, by dodać przepisy z szczególnym uwzględnieniem szpinaku;)
UsuńUwielbiam koktajle ze szpinakiem :) Zawsze używam cytryny, nie pomyślałam nigdy o limonce. Wypróbuję!!
OdpowiedzUsuńKarola
Mam nadzieję, że nie raz będzie wypróbowany :)
Usuń